עניית אמן בקריאת שמע

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 20/07/17 19:32 כו בתמוז התשעז

שאלה

לכב' הרב שלום,

מדי פעם אני לומד הלכות מספר "ילקוט יוסף".

לאחרונה נתקלתי בהלכה לא ברורה וקיוויתי שאולי כבודו יוכל לעזור לי בביאורה.

מדובר בסימן נח - מהלכות קריאת שמע.

סעיף כ"ה: "אפילו "אמן" אחר האל הקדוש, ו"אמן" שאחר שומע תפלה, שאומר השליח צבור, לא יענה,

לפי דעת מרן הבית יוסף, וכן המנהג פשוט אצל הספרדים ועדות המזרח, ואין לשנות."

שאלתי היא לאיזו אמן מתכוונים כאן, הרי ידוע שהשליח ציבור אינו אומר אמן בברכות החזרה השונות וכי אנחנו (הקהל) כן צריכים להגיד אמן.

תודה!

תשובה

לשואל שלום

הכוונה היא:

כשהחזן באמצע החזרה, והאדם באמצע קריאת שמע, אין לאדם לענות אמן אחר ברכותיו של השליח ציבור.

המשך בלימודך וראה פירות!

שבת שלום