עלייה לתורה

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 22/07/17 19:42 כח בתמוז התשעז

שאלה

יש לי 2 שמות, וגם לאבא שלי יש 2 שמות, ובכל בית כנסת הגבאים לא מצליחים לחזור על השמות שלי ושל אבא שלי מהפעם הראשונה. האם כשמעלים אותי לתורה צריך להגיד את שתי השמות שלי ושל אבא שלי, או שמספיק רק השם הראשון של שנינו?

תשובה

שלום וברכה,

לכתחילה ראוי להזכיר את שני השמות שלך, כי כל שם הוא מהות שלך.

לשם כך אמליץ שיהיה בתוך תיק התפילין שלך דף (אולי מנויילן) עם שמך המלא, כך כשתתבקש לעלות לתורה תוכל להוציאו ולתת לגבאי שיקרא בשמך המלא.

אם זה לא מתאפשר ואחד הגבאים מתקשה לזכור את שמך, אין זה מעכב, ותוכל למסור רק שם אחד. שים לב שלמנהג הספרדים עולים לתורה אף ללא קריאת שם כלל.

בהצלחה רבה