עבודה בהלכה - המתת חסד

חדשות כיפה משיבת נפש - רבניות בית הלל 21/06/17 20:05 כז בסיון התשעז

שאלה

שלום,

ביחס לעבודה בהלכה, עלתה לנו שאלה בקשר להמתת חסד:

האם מותר למנוע מחולה הנוטה למות פעולות או תרופות מאריכות חיים? על מנת שלא ימשיך לסבול?

תודה רבה!

תשובה

התשובה ניתנה על ידי הרבנית חנה גודינגר והרבנית יעל שמעוני, כחלק ממיזם "משיבת נפש-רבניות בית הלל".

שלום לכן.

אנו מניחות שזמן הגשת העבודה שלכן כבר עבר. "שאל את הרב" עבר שיפוצים ולכן לא יכולנו לענות לכן בזמן. ובכל זאת זן הזדמנות להביע את השמחה על כך שאתן מצליחות למצוא עניין וסקרנות אמיתים במה שהיה יכול להישאר כמשימת בית ספר בלבד.. זו דרך נפלאה לגדול ולהתפתח ונשמח בהזדמנות אחרת לסייע לכן בתהליך צמיחה זה. אנו מצרפות מספר מקורות לעיון, אם לצורך העבודה הנוכחית או לעיונכן האישי.

אך טוב

חנה גודינגר ויעל שמעוני

הרבנית חנה גודינגר (דרייפוס) היא ראש בית המדרש במדרשת לינדנבאום ורבנית בית הספר התיכון פלך ירושלים. הרבנית יעל מנהלת את מיזם "משיבת נפש- נשות תורה עונות כהלכה", עמיתה במכון למנהיגות הלכתית ע”ש סוזי ברדפילד במדרשת לינדנבאום ומלמדת בתיכון פלך ירושלים.

מקורות לעיון:

1. הרב חיים דוד הלוי, "ניתוק חולה שאפסו סכוייו לחיות ממכונת הנשמה מלאכותית", מתוך תחומין, כרך ב, תשמ"א.

2. ד"ר אברהם סופר אברהם, "נשמת אברהם" ליורה דעה, שלט (עמ' קנג).

3. הרב אליעזר ולדנברג, ציץ אליעזר יג, פז.

4. פרופ' ישעיהו לייבוביץ', "בין מדע לפילוסופיה", עמ' 286.