ספר הזוהר

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/08/17 13:58 יח באב התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת מה ההבדל בין ספר הזוהר של בעל הסולם מלשון הקודש למתוק מדבש?

ומה מומלץ להחזיק בבית?

הבנתי שיש סוגיה מספר שההוצאה היא של *ברג* אשר אין לשמוק אותה או לרכוש.

אודה לעצתך.

גרשון

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

ספר הזהר הוא קדוש ועליון וצריך לגשת אליו מתוך כוונה וטהרה, ברור שאם מחובר לספר עוד ספר או פרוש של צדיק קדוש הברכה היא כפולה, וידוע שבעל הסולם הרב אשלג זצ"ל היה ירא שמים וצדיק, ולכן מתאים שספריו יהיו הפרוש לספר הזהר. ספר מתוק מדבש איננו פרשן אלא מתרגם.

כל פרשנות שאיננה של אנשים יראי שמים איננה ראויה.

באופן כללי צריך הרבה הכנות לפני למוד הזהר הקדוש, וכדאי לפני שאתה רוכש לראות האם יש לך כבר את הכלים ללמוד את הספר הקדוש הזה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ