ספק בברכות התורה | ברכות קריאת שמע

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 27/06/17 14:26 ג בתמוז התשעז

שאלה

היי הרב,

אני לפעמים לא מרוכזת ולא זוכרת אם בירכתי את ברכות התורה וזה קורה לי הרבה...

אז אני יכולה ללמוד תורה ולא לברך?

בנוסף, היום בטעות אמרתי את 2 הברכות של לפני קריאת שמע של ערבית ולא של שחרית מה אני עושה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואלת שלום,

א. אם את מסופקת בעניין ברכות התורה, יכולה את לכוון לצאת ידי חובת ברכות התורה בברכת "אהבת עולם" שלפני קריאת שמע, בה מוזכר: "לשמוע ללמוד וללמד..את כל דברי תלמוד תורתך באהבה, והאר עינינו בתורתך". ומופיעה בה גם הבחירה של ה' בנו- "הבוחר בעמו ישראל באהבה".

(מקורות: משנה ברורה סימן מז, כח | ובסימן נב, ט)

ב. אני מניח שאת מתכוונת לכך שבתפילת שחרית אמרת את הברכות "מעריב ערבים" ו"אהבת עולם" בטעות.

הדין הוא שאת צריכה לחזור ולברך את ברכת יוצר יחד עם קריאת שמע. בברכת אהבת עולם יצאת.

(מקור: שולחן ערוך סימן ס ונושאי כלים שם | משנה ברורה שם | ילקוט יוסף שם)

כל טוּב.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן