ספורט

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/04/18 10:26 ז באייר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

סליחה אם זה נשמע מגוחך... שאלתי היא האם קיים חשד למשכב זכר או עבירה אחרת בסוגי ספורט בהם לעיתים נוצר מגע או חיכוך מסויים בין איזור המפשעה של משתתף אחד עם ישבנו של משתתף אחר או מגע אחר מהסוג הזה. הדבר נורא הפריע לי לאחרונה וגרע לי מההנאה מהמשחק.

תודה רבה על זמנך.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום.

ראשית, אם השאלה מטרידה אותך, אז היא לא מגוחכת. לא צריך להתנצל ואף פעם אל תתבייש לשאול.

לגופו של עניין, מכיון שאנחנו לא ביוון העתיקה, ואצלנו בספורט אנשים לבושים, אז אין בעיה של משכב זכור, כיון שאין מגע בפועל בין גוף לגוף.

כמובן, שאם הדבר גורם למישהו אי נעימות או מעורר אצלו התמודדות עם היצר המיני, צריך באופן אישי לשקול היטב אם נכון להשתתף בדבר שכזה, שלא יהיה הנזק גדול מהתועלת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן