סידור תפילה

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 27/07/17 10:06 ד באב התשעז

שאלה

בסד

שלום רב!

יש לי יומיים בשבוע בהם אני מבלה זמן רב בנסיעות , האם מותר לי להתפלל באוטובוס? ותפילת עמידה?

דבר נוסף, אם יש לי סידור בתיק - מותר לי להיכנס עם התיק לשירותים?

אני לא יכולה להשאיר את התיק בחוץ או להוציא את הסידור מהתיק שמא יקחו לי את הסידור, שהוא יקר ללבי.

מה לעשות?

תודה והמשך יום טוב!

תשובה

שלום וברכה,

לגבי שאלתך הראשונה, כמובן שהכי טוב להתפלל בבית הכנסת או בבית וכדו' ולא באוטובוס. אך כאשר אין לך ברירה, והזמן היחיד שיש באפשרותך להתפלל זה באוטובוס, את יכולה להתפלל באוטובוס. כמובן תמצאי את המקום הטוב באוטובוס, שלא יסיחו את דעתך. וכאשר אין לך אפשרות לעמוד, אפשר להתפלל תפילת העמידה, בישיבה ולהצמיד את הרגליים. ואם ישנה אפשרות, עדיף להתפלל בעצימת עניים.

לגבי שאלתך השנייה, אם אין לך אפשרות להשאיר את התיק בחוץ, מותר לך להכניס את התיק עם הסידור לשירותים. ולהקפיד שיהיו על הסידור 2 כיסויים, כיסוי אחד זה התיק עצמו, והכיסוי השני יכול להיות שקית/ בגד וכדו' שמכסים את הסידור בתוך התיק.

ברכה והצלחה