נס יחיד ונס רבים - דבר תורה לפרשת צו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/03/18 14:38 ז בניסן התשעח

שאלה

בפרשתנו, פרשת צו, מוזכר קרבן תודה, ורש"י מסביר שהוא מובא לאחר אחד מארבעה ניסים; יורדי הים, הולכי מדבריות, חבושי בית האסורים וחולה שנתרפא.

כל הניסים האלו התרחשו לעם ישראל. הם עברו בים סוף, הלכו במדבר, שהו בו בעל כרחם כאסורים והתרפאו ממחלותיהם במעמד הר סיני.

מדגיש הרבי מלובביץ ששלושת הניסים הראשונים התרחשו לכל ישראל, ולכן רש"י הזכיר אותם בלשון רבים. הנס האחרון, חולה שנתרפא, התרחש רק לנצרכים, ליחידים, ולכן הוא מוזכר בלשון יחיד.

בימי ההכנות לפסח, יחד עם ביעור החמץ, עלינו לזכור שאנו מתכוננים לחוות מחדש את כל הניסים הללו ובכלל את כל ניסי ה' מאז ועד היום, לציבור וליחידים. תחושה זו אמורה לחפוף מעל כל אווירת הניקיון וההתחדשות הגשמית, ולהצמיח התחדשות רוחנית.

שבת הגדול שלום!