נישואין

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/08/17 09:16 כא באב התשעז

שאלה

כבוד הרבה שלום! אני רוצה להתייעץ איתך לגבי נושא מורכב .

אני יוצאת עם חבר שלי שנתיים, ואנחנו גרים ביחד.אני בחורה דתייה והוא חילוני. וקצת מפריע לי הנושא הזה שהכל לפני חתונה.

אני מאוד רוצה להתחתן כבר כדי שאוכל להיות שלמה עם הדברים שאנחנו עושים.

כרגע אין לנו אפשרות להתחתן.

הבוס שלו שהוא בחור מבוגר יירא שמיים אמר לנו שיש לו כתובה מוכנה והוא מוכן לסדר לנו טקס עם עדים.. ובעוד שנה נתחתן באולם.

הוא הסביר לנו שמבחינה הלכתית הדבר תקין אבל זה נשמע לי כמעט תמוה.

מה הרב יכול לייעץ לי בנושא הזה?

מבחינה הלכתית האם זה בסדר לעשות את זה?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

החיים המשותפים שלכם ביחד כיום, זה בוודאי נוגד את ההלכה, וזה נכון שזה מפריע לך.

לגבי הפתרון שהבוס שלך מציע לכם, הוא אולי יכול לפתור בעיה מסוימת, אבל לעלות בעיות אחרות. הבעיה העיקרית שיכולה להיגרם היא, אי -רשום המסודר שלכם, כבעל ואישה.

ומה יקרה אם ח"ו תתגרשו? זה יצור בעיה לא פשוטה.

כמו כן בעיה נוספת היא, שמי שאחראי על נישואין וקידושין על פי ההלכה במדינה , זו הרבנות הראשית לישראל ולא כל אדם פרטי יכול לחתן, אפי' שהוא אדם חשוב וירא שמיים.

על כן אני מציע לכם, לעשות חתונה צנוע (לא באולם) עם עדים, ורב שמוסמך ע"י הרבנות הראשית, שיחתן אתכם, ומתי שיסתדר לכם תעשו חתונה באולם.

כמובן, שכאשר תעשו לאחר מכן את החתונה באולם, לא תוכלו לעשות את הטקס של הברכות וקידושין שוב פעם, כי הרי אתם נישואים, והן יהיו ברכות לבטלה, שזה איסור מאוד חמור.

כמובן אני ממליץ לכם, אחרי שהחלטתם שאתם רוצים לבנות את ביתכם המשותף ביחד, הכי טוב שתתחתנו בהקדם באולם עם רב, ולא תעכבו את יום חתונתכם ואת יום שמחתכם.

אני מאחל לכם שתזכו בקרוב, לבניין עדי - עד, בשמחה ובקדושה

ברכה והצלחה