נזיקין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/05/14 12:53 כב באייר התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

לפני שלוש שנים תקף אותי כלב זאב ונשך אותי ברחוב בזמן שהלכתי לתומי ואז קבעו לי נכות עקב הנשיכה לצמיתות וכל זה בגלל רשלנות של בעל הבית של הכלב שהשאיר את השער של הבית פתוח ואת הכלב לא קשור,בתחילה חשבתי לתבוע אותו אך לא עשיתי זאת בבחינת מחילה אבל היום אחרי שבמקרה יצרו איתי קשר ואמרו לי גורמים שאין להם אינטרס שבגלל הנכות מגיע לי ממנו הרבה כסף וגם נזכרתי בכתוב שאומר:״וייתן לו דמי שבתו ויירפא״ שאולי אני מונע ממנו לצאת זכאי בדין בזה שאני לא תובע אותו.

מה עליי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

תפנה לבית דין לממונות באזור מגורך, והם ידריכו אותך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון