מתי אפשרי

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 06/07/17 19:40 יב בתמוז התשעז

שאלה

שלום כבוד אני הייתי רוצה לדעת בבין המצרים יש בדיוק סייל ומכירת חיסול של ארון ספריה ועוד דברים לבית זה זול בהרבה יותר ואני קצת קשה לי כספית יכול לקנות במחירים מוזלים משאני ומשפחתי צריכים וגם להזמין איש הרכבה לארון וספריה האם אפשרי הדבר

תשובה

מכיוון שמדובר בדברים המיועדים לבית (ארון ספריה, רהיטים וכד') ולא בדברים עליהם מברכים שהחיינו (כמו בגדים), אין בעיה לקנותם עד סוף חודש תמוז - בייחוד לאור המצב הכספי אותו הזכרת.

בתשעת הימים לעומת זאת, ממעטים במשא ומתן (קניה ומכירה) של שמחה ולכן אין קונים תכשיטים, רהיטים נאים או דברי מותרות. אבל אם יש סייל מיוחד שאם תמתינו עד אחר תשעה באב תפסידו אותו - אתם רשאים לקנותו בתשעת הימים, אבל טוב שיגיע לביתכם או לכל הפחות שתתחילו להשתמש בו אחר תשעה באב.