משחת שיניים בפסח

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 26/03/02 05:34 יג בניסן התשסב

שאלה

מה הכלל לגבי כשרות לפסח של משחות שיניים? תוצרת חוץ? תוצרת מקומית? ידוע לי כי רבנים אורתודוקסיים בארה"ב מתירים לשימוש בפסח משחות רגילות של קולגייט ופלמוליב גם אין אין עליהן ציון של כשרות לפסח.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אני לא יודע מה עושים רבנים בארה"ב שכל כולה של המציאות של יהודים בחו"ל הוא בדעבד דבדעבד(ומעכבת את הגאולה) וידוע של מערכת הכשרות של הo-u ג"כ מסתמכת על הרבה "קולות" של חלב עכו"מ ובישולי עכו"מ ושישנם מקומות שלא מגיע לשם משגיח אלא רק בעתים רחוקות.
אנחנו כאן בארץ הקדושה משתמשים רק במשחת שיניים עם הכשר ונוסף על כך כל דבר שמכניסים לפה או אלול להכנס לפה צריך הכשר -כגון שפתון, משחת כלים, וקרם ידיים שהרי נוגעם תדיר בפה עם הידיים צריכים הכשר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן