מקצוע

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 17/10/17 02:14 כז בתשרי התשעח

שאלה

שלום,

אציין לפני שאני מכירה את הרב, זכיתי לשמוע את הרב במדרשה וכו' ואשמח לשמוע את דעתך. זו לא שאלה הלכתית, אלא עניין רעיוני יותר.

אני כרגע בשלב של בחירת מקצוע לחיים. המחשבה שלי היא ללכת לכיוון מחשבים-הייטק מכיוון שזה תואם את כישוריי שה' חנן אותי.

אבל...אני מתחבטת בנושא מכיוון שאני מרכישה שאין במקצוע איזשהו אידיאל או קיום רצון מסוים של ה'. ואולי אפילו להפך? כל הרדיפה הזו לשכלל את העולם שהכל יהיה קל, מהיר ונגיש גורם לאנשים לנהוג שצורה לא נכונה ולרצות את הכל כאן ועכשיו. וקצת חורה לי להיות חלק מהתהליך שמקדם את כל זה.

אשמח לשמוע מה הרב יוכל לחדש לי

בתודה מראש

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

אשרייך שאת רוצה למצוא את דבר ה' במעשה ידייך.

למדנו שלמה המלך במשלי: "בכל דרכך דעהו".

בכל דרך שאדם בוחר שם יכול למצוא את ייעודו בחיים.

בשולי הדברים אפשר להוסיף שתחום של המחשבים היום אפשר לחולל שינויים גדולים ומשמעותיים,

ובפרט שכך תוכלי לפרנס את משפחתך בכבוד שיש בכך חשיבות מרובה לעבודת ה'.

ולכן אם זה נושא שמעניין אותך בהחלט זה רעיון נפלא, שאפשר לכוון את הלימודים והעבודה אחר כך לשם שמים.

בהצלחה רבה בכל מעשה ידייך.

בברכה רבה,

הלל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן