מעבר דירה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/07/17 19:06 כג בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב.

בעלי ביתי ואני עתידים אי"ה לעבור לדירה חדשה מקבלן .

קיבלנו מפתח ב14.7.17. זו דירת קבלן ועל כן יש דברים רבים עוד להעביר. אנחנו צריכים לפנות את דירתינו לקונים ב31.7.17 . ההטבלה שקבענו ב25.7.17.

שמתי לב שזה באחד מ9 הימים של תשעה באב... והבנתי שלא כדאי לעבור בימים הללו. ניסינו להזיז את ההובלה לחא הצליה מרובה.

שאלתי:

האם נוכל לקיים את האברה התכולה מהדירה שלנו.נאך לא נעבור לגור בה עד חאחר ט' ברב?. אנחנו יכולים להתאחסן בינתיים בבית הוריי. האם זה בסדר שנבצע העברה ב25.7? זה יוצא ב' באב.

הלחץ שלי גדול... זו התחלה חדשה וחשוב לי שתהיה טובה בע"ה.

תודה .

תשובה

בס"ד

שלום רב,

התשובה (בלשונו של הרב אליעזר מלמד): "אין להיכנס בתשעת הימים לדירה חדשה, קנויה או שכורה - גם מפני השמחה שבדבר, וגם מפני שאין בימים אלו סימן טוב. אבל אם עיכוב הכניסה יגרום להפסד גדול, מותר להיכנס".

נראה לי פתרון פשוט (הואיל ויש לכם כבר מפתח לדירה): להקדים את הכניסה שלכם לפני ר"ח אב. הכניסה לדירה אינה בהעברת הרהיטים אלא בכך שאתם לנים בדירה.

שניכם תכנסו לדירה לפני העברת כל הרהיטים. תגיעו לדירה ביום שלפני ר"ח עם מיטות מתקפלות או אפילו שני מזרנים, ומזוודה אישית. תישנו בדירה החדשה שני לילות. כך מעבר הדירה יהיה בפועל לפני תשעת הימים.

ונזכה בעז"ה לראות במהרה בהתגשמות דברי הנביא זכריה: צום הרביעי וצום החמישי וצום השביעי וצום העשירי יהיה לבית יהודה לששון ולשמחה ולמועדים טובים