מספר שאלות לתשעת הימים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 25/07/17 16:06 ב באב התשעז

שאלה

שלום רב,

מספר שאלות לתשעת הימים (אני אשכנזייה ונוהגת באיסורים מר"ח אב):

1. האם מותר להחליף מגבות למגבות מכובסות לקראת שבת? אני בכל שבת דואגת להחליף את מגבות המטבח ואת מגבת הידיים בשירותים. האם ניתן לעשות זאת לקראת שבת חזון?

2. האם ניתן לשטוף כלים במים חמים? אני מתקלחת במים פושרים כנהוג אבל תהיתי לעצמי האם כששוטפים ידיים או כלים מותר להשתמש בחמים..

3. אם שכחתי לגהץ לבעלי בגדים לשבת, האם ניתן לעשות זאת לקראת שבת חזון?

4. אין לי מספיק חולצות בסיס ובגדים יומיומיים למשך תשעה ימים. כמובן שבחום הזה אני חייבת להחליף את הבגדים בכל יום ואי אפשר ללבוש אותם יותר מיום אחד עקב ההזעה. גם לילדים זה כך. אני יודעת שעם ילדים אפשר להקל ולכבס. האם ניתן להכניס למכונה רק את הבגדים שאצטרך למה שיישאר מתשעת הימים יחד עם בגדי הילדים שאצטרך לתקופה זו? אני יודעת שאסור לכבס בשביל אחרי תשעה באב וכמובן שאכבס אך ורק מה שאצטרך ויהיה חסר לי.

תודה רבה

תשובה

שלום לך

1. מותר

2. מותר

3. מותר

4. תתארגני כך שלא תצטרכי לכבס לאחר שבת חזון.

עד אז אפשר להקל

בבנין ירושלים ננוחם

דוד לוי