מניקור בתשעת הימים

חדשות כיפה הרב ישראל אלתר 24/07/17 19:20 א באב התשעז

שאלה

האם מותר לאשתי לעשות מניקור ומריחת לק ג'ל בציפורניים בתשעת הימים

תשובה

אקדים ואכתוב שמניקור הוא שווה ערך מבחינת ההגדרה לגזיזת ציפורניים.

לגבי שבוע שחל בו תשעה באב (כלומר ממוצ"ש עד תשעה באב שחל באותו שבוע, בין אם זה יום ובין אם מספר ימים) יש מחלוקת (ראו מקורות בהמשך) והמנהג בשבוע שחל בו תשעה באב הוא להחמיר אלא אם כן מדובר בצורך מצווה (כגון טבילה) או מניעת בושה וכד'.

אבל לפני שבוע שחל בו אין מי שאוסר זאת.

עם זאת, מניקור ליופי הוא מעט יותר חמור מגזיזת ציפורניים רגילה ולכן אם אין איזשהו צורך בדבר, או אם אינה מתביישת בשל כך, עדיף לחכות לאחרי תשעה באב. אבל מצד הדין מותר לגזוז צפורניים עד השבוע בו חל תשעה באב ואין בכך איסור.

לסיכום: בשבוע שחל בו תשעה באב יש להימנע ממניקור אלא אם כן זה לצורך מצווה, ולפני כן מותר מצד הדין לעשות מניקור אך לא ראוי (אני מדגיש, אף על פי שכתבתי "לא ראוי", אין בכך איסור או עבירה).

לגבי לק וג'ל - אין שום בעיה, אף בשבוע שחל בו.

מקורות: טורי זהב על שולחן ערוך חלק אורח חיים סימן תקנ"א סעיף קטן י"ג ומגן אברהם באותו סימן בסעיף קטן י"א.