מנחה קצרה

חדשות כיפה רבני בית הלל 12/06/17 15:31 יח בסיון התשעז

שאלה

במוסד בו אני לומד יש הפסקה בשעה 13:30 ובה מתקיים מנחה קצרה ומנחה ארוכה במקביל שלוקחת יותר זמן מההפסקה, האם יש עדיפות ללכת למנחה הארוכה?

תודה רבה

תשובה

בכל זמן שבו אין מניעה, עדיף להתפלל מנחה מלאה ולא קצרה. באם אין מספיק זמן, או שנהלי המוסד אינם מאפשרים זאת, אם תוכל להתפלל במניין במועד מאוחר יותר הרי זה עדיף, ואם לאו תתפלל תפלה קצרה במניין במוסד.

בכל מקרה, אם יש רב או דמות תורנית במוסד בו אתה לומד, עליך לפנות אליו ולשאול לדעתו ולא להסתמך על פסיקות של רבנים אחרים.

התשובה ניתנה ע"י הרב ירחם שמשוביץ