ממזרים

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 23/01/18 20:43 ז בשבט התשעח

שאלה

בס׳׳ד

שלום,

מעוניינת לדעת האם ילד שנולד מגבר גוי לאישה יהודיה אחרי מות בעלה בזמן מלחמת העולם השנייה נחשב לממזר?

האם יש בעיה עם הילדים שיגדלו לאותו הילד? האם יחשבו יהודיים? האם יש הלכות שונות עקב מוות כמו מלחמה? האם זה שונה בקהילות שונות בעולם?

השאלה שלי מכוונת לקהילת ׳רומא׳ אם זה משנה משהו..

תודה מראש ויום נעים

סתיו

תשובה

שלום רב,

את מתארת מקרה של ילד שנולד מאלמנה שהתעברה מגוי. האמא אלמנה ולכן אין כאן עניין של ממזרות בין אם הגבר הוא יהודי או גוי.

ילד שנולד לאמא יהודיה ואבא גוי הוא יהודי כשר , ולכן גם ילדיו יהיו יהודים כשרים בתנאי שהם יוולדו לאמא יהודייה או גיורת לאחר שהתגיירה .

אין הבדל בין מלחמה לימי שלום .

אין שוני בין קהילות בעניין ההלכתי , אולי יש תקנות בקהילות שונות איך מתייחסים למי שהתבולל.

בכל מקרה , אם ישנו צורך בבירור יהדות , יש לפנות לבית הדין על מנת לערוך אותו .

כל טוב.