פסק דין בענייני ממונות - דרך האתר

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/06/02 12:15 כה בסיון התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה,

זה לא ממש שאלה כי אם פסק דין הלכתי שאני מבקש מהרב: אתמול אחרי ביה"ס השאלתי לחברי את האופניים לפני שהתחלתי לנסוע עליהם בחזור מביה"ס הוא ביקש את האופניים והסכמתי.

בהתחלה שהוא התחיל לנסוע שמתי לב שיש ענפים כאלה ושיבולים על הגלגל האחורי ושחברי התחיל לנסוע הענפים "נטחנו" ויצאו מהגלגל ע"י הרכיבה, וחבר שלי טוען שהוא בכלל לא שם לב שזה היה שהוא נסע ואני בעצמי לא הערתי לו שראיתי את זה כי לא חששתי שיקרה משהו.

אחרי בערך כמה דקות שאני הייתי בדרכי לאוטובוס ראיתי את חבר שלי עם האופניים על הריצפה (היו איתו עוד כמה חברים מהכיתה שלי) וראיתי ש"המנוף" באופניים נשבר. אחרי זה חבר שלי לקח את האופניים לחנות אופניים והמוכר קבע שצריכים לקנות "מנוף" חדש לאופניים, ומה שעדיין לא ברור ולא בדקתי אם בכלל יכול להיות שבגלל הענפים האלה נשבר ה"מנוף", אם לא, ברור לי שאין לי מה לחייב אותו לשלם.

מה עוד שנסעו איתו עוד כמה חברים ולא ראו שקרה לו עם האופניים משהו מיוחד, חוץ מבהתחלה שרק אני שמתי לב שהוא נסע שהוא מעך את הענפים האלה.

אז זהו המקרה, ועכשיו רציתי לדעת מה עושים?

בינתיים הסכמתי עם חבר שלי שנשתתף חצי חצי בכסף, אבל אם באמת כל המוכרי אופניים יגידו שאין סיכוי שענפים יגרמו לשבר הזה, אז אני לא אחייב אותו, אבל הבעיה שהוא טוען שמוכר אחד אמר לו שאין סיכוי באמת, אבל אני עדיין לא בדקתי.........

אז רציתי לדעת מה אנחנו עושים:

א) אם יש ספק בין המוכרי אופניים אם השבר נגרם מהענפים? (ואולי במקרה כזה טוב שנתחלק חצי חצי?)

ב)אם כל המוכרים יאמרו שיכול להיות שזה בגלל הענפים(והרי לא בטוח שזה בגלל זה, ואולי כבר קרה לאופניים משהו בביה"ס?)

ג) האם זה משנה שאני ראיתי שהוא נסע עם הענפים ולא חששתי והערתי לו?

בתקווה לפסק דין- תודה רבה רבה,

אני

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

לפני שאני פוסק דין בעניני ממונות בקש מחברך שני דברים.

א- לראות את הצגת השאלה ולהסכים לה או לשנות כדי שבסוף תהיה הצגת שאלה אחת או שתי הצגות שאלה. שלך ושלו.
ב- להסביר לי מה זה ה"מנוף" שנשבר. ואיזה גודל של ענפים ראית.

סיבת הענין היא כי אין לי רשות לפסוק הלכה בממונות לצד אחד ששואל. אולי יש פרטים שאינם משמעותים עבורך והם משנים את ההלכה.

שו"ע חושן משפט סימן יז ה
"אסור לדיין לשמוע דברי בעל דין האחד שלא בפני בעל דין חבירו"

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן