מכירת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 22/05/18 15:31 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום

בפסח עשיתי מכירת חמץ בין היתר צינתי חמץ שאוחסן בבית ההורים היות והם סוגרים את הבית ועוזבים לכל החג אך לא צינתי את כתובתם והבנתי שזה מעט בעיתי למרות שאם הגוי היה רוצה לקחת היינו נותנים מפתח

אחסנתי שם לימון שסחטתי לבד במסחטה של החמץ

ממרח תמרים שהיה בשימוש

רוטבים לסלט

ומרגרינה חצי חב'

שקיות אפונה פולים

דג סלומון שלא רשום עליו כשלפ דג קפוא

תו

האם אפשר לאכול זאת

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

אפשר לאכול זאת ללא חשש.

1. כי דברים אלו לא צריך למכור אלא רק לא להשתמש בפסח.

2. המכירה שביצעת הועילה בדיעבד כיון שמכרת בלב שלם ואם היה מוצא את הכתובת היה לוקח את שלו מסיבה זו אני מקפיד להוסיף בשטר המכירה גם מספר טלפון נייד.

3. במכירה ובשאלה שלך אתה מגלה שההפקר שהפקרת בערב פסח היה בלב שלם .

תזכה לשנים רבות נעימות וטובות

דוד לוי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן