מכירת חמץ

חדשות כיפה רבני כושרות 17/04/18 23:33 ב באייר התשעח

שאלה

שלום

עשינו מכירת חמץ

דברים שהיו בהקפאה כגון

מיץ לימון ירקות קטניות ובמקרר רטבים

א.מרק ועוד

שמנו בבית ההורים במקרר שלהם

וצינו במכירה דברים שאחסנו בבית ההורים במקרר

לא כתבנו את כתובת ההורים

אך במכירה יש את כל הפרטים שלנו

האם זה בסדר

ההורים גם עשו מכירה

לתשובתך

תודה רבה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

המציאות שאתם מתארים מעט בעייתית מכמה סיבות:

א. לא ציינתם את כתובת המכירה.

ב. אחד הקניינים במכירה מתבסס על הקנאת המקום שבו נמצא החמץ, קניין זה אינכם יכולים לבצע בבית שאינו שלכם.

בסוף הקישור המצורף תוכלו לראות באלו מוצרים אין בעיה להשתמש לאחר הפסח גם אם לא נמכרו כדין:

https://www.kosharot.co.il/index2.php?id=42024&lang=HEB

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן