מכירת חמץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/18 11:49 כח באדר התשעח

שאלה

שלום,

אני סטודנטית בדירה שאינה של ההורים בפעם הראשונה ואני לא יודעת איזה חמץ מותר למכור ואיזה לא.

יש ברשותי חמץ שנחשב למיטב ידיעתי לחמץ גמור (פסטות, פתיתים, גרנולה, קרקרים, חטיפי אנרגיה וכד') וחבל לי מאוד לזרוק את המוצרים כי מדובר בדי הרבה מוצרים ובדי הרבה כסף.

שמעתי בעבר שניתן למכור גם חמץ גמור, אבל אני לא בטוחה האם זה נכון.

האם מותר?

תודה רבה וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום, אני סטודנטית בדירה שאינה של ההורים בפעם הראשונה ואני לא יודעת איזה חמץ מותר למכור ואיזה לא. יש ברשותי חמץ שנחשב למיטב ידיעתי לחמץ גמור (פסטות, פתיתים, גרנולה, קרקרים, חטיפי אנרגיה וכד') וחבל לי מאוד לזרוק את המוצרים כי מדובר בדי הרבה מוצרים ובדי הרבה כסף. שמעתי בעבר שניתן למכור גם חמץ גמור, אבל אני לא בטוחה האם זה נכון. האם מותר? תודה רבה וחג שמח

שלום וברכה

לאמיתו של דבר, הדרך הנכונה והיסודית ביותר היא להשתמש בחמץ הזה עד פסח, ואז היפטרות מכל החמץ שבדירה שלך לא תהיה בעלת משמעות כלכלית גדולה, וזה קיום יותר נכון ויותר מכוון של מצוות השבתת חמץ. שכן, מכירת חמץ היא עקיפה של האיסור, ולא מימוש חובת העשה של השבתת חמץ.

אולם, אם מדובר בהפסד גדול ואין דרך להיפטר מהחמץ - מותר למכור גם חמץ גמור. יש אמנם נוהג שלא לעשות כן, אולם זה מנהג שאינו מחייב מבחינה הלכתית, ולהפך - מכירת חמץ נתקנה על מכירת חמץ גמור כאשר יש הפסד מרובה.

כל טוב וחג שמח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן