מידות טלית קטן

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 21/06/17 19:00 כז בסיון התשעז

שאלה

קראתי בהלכה ברורה שטלית קטן צריכה להיות ברוחב אמה כאשר חצי אמה מכל צד (רוחב כתף 24 ס"מ ). לא מצאתי טלית שכזו אלה רק במידות הגדולות (7 ומעלה ) אשר לא מתאימות לאנשים נמוכים יחסית כי זה גדול ומסורבל.

אפשר הסבר לגבי הגודל הנדרש כדי לקיים את המצווה? והיכן אפשר למצוא טלית קטן אשר עומדת בתנאים אלו?

תשובה

כתוב במשנה ברורה שלא יפחות מ 3/4 אמה, ואפשר לסמוך בזה על הגר"ח נאה שאמה היא 48 ס"מ, וממילא גם במידה 5 יש את השיעור הזה, ואולי אפילו במידות יותר קטנות.

כל טוב