מחשבות על חתונה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/03/17 08:02 כט באדר התשעז

שאלה

בס"ד.

שלום וברכה לרב ותודה על ההקשבה.

אני בחור בן עשרים . בעזרת ה´ עוד מעט אני מתגייס.

יוצא לי לחשוב הרבה על חתונה. וכבר כמה רבנים השיבו לי שבצבא אל תחשוב על חתונה אלא תעשה אותו כמו שצריך ושם גם תכיר את עצמך טוב יותר תגבש זהות וכו.. אני מקווה שבע"ה אני אתמלא בענוה להקשיב לדבריהם..

אבל הרב אני מרגיש שאני צריך עוד כלים עוד עצות.. לכן ברשות הרב אציין עוד כמה נק´ ובע"ה אשמח אם הרב יוכל להתיחס אליהם.

יצא לי לשמוע כמה פעמים שאחד הפרמטרים להתחתן הוא להיות שלם עם עצמך ומתוך כל תוכל להכיל לקבל ולהתמודד עם עוד אדם על כל מעלותיו וחסרונותיו..

ואני יודע על עצמי שאני לא יודע להשלים עם עצמי.. אני מאד מוטרד מהמגרעות שלי ופחות חש אדם ששלם עם עצמו.. ועל כן אני שואל כיצד ניתן להשתנות

כיצד ניתן להגיע לאותו מצב נפשי שבו אדם למרות חסרונותיו והידיעה שצריך לתקנם בכל זאת שלם עם עצמו?..

נק´ נוספת..

אני מאד לא גבר! הן במובן של יודע לתקן דברים, לעשות "על האש" וכו והן במובן היותר מהותי [תכונות] כמו יוזם מוביל דעתן אסרטיבי בעל ביטחון...

וחשבתי לעצמי .. האם ברור שאני צריך להשתנות?[שכן הגיוני מאד שכל אשה תשמח שבעלה יהיה כזה] או שמא עליי לחפש בחורה שתקבל אותי כמו שאני [כמובן אם אני ארגיש צורך להתחזק בזה אעשה זאת אך לא בגלל הבחורה..] [אם ישנן תכונות שהרב חושב שכל בן צריך לאמץ אשמח אם הרב יציין]

ונק´ אחרונה..

אני מרגיש שמאד קשה לי לפסול בנות.. [לא, לא יצאתי לדייטים] [וכן אני מבין שהבת שתצא איתי הגיוני שהיא זו שתרצה לחתוך או שהיא תיהיה למשל נעולה על מגורים במקום פלוני וכו ואז זה לא יסתדר אבל אני מתכוון למקרה בו אין בעיות טכניות והבחורה מצידה תרצה בי..] במקרה כזה אני תוהה לעצמי.. אם תיהיה בחורה שחיצונית תיהיה נשיאת חן, והיא כמובן אשה דתייה שיש לה מידות טובות שמחה וכו.. אז למה לא?! למה שארצה לפסול אותה.. [אני חושב למשל על אחותי.. אחותי היקרה היא באמת הבחורה שאני מדבר איתה הכי הרבה ומת עליה ובכל זאת אני יודע לומר עליה שהיא לדעתי מידי פעם אגואיסטית או יכולה לפעמים לדבר בצורה שתפגע בי ואעלב ממנה אבל זה לא סותר את האהבה הגדולה שלי אליה כי אני יודע שלכולנו יש חסרונות ובטח לי.. וכנ"ל אצל אותה בחורה שאפגש איתה אני חושב לעצמי תגלה שיש לה חסרון כזה וכזה.. בסדר, וכי אתה מושלם?! ..] וממילא אני מאד נבוך מכך שאין לי מושג איך לסנן ואיך לא לדמיין שהרבה בנות מתאימות לי ? [לצערי כבר עכשיו ישנן שתי בנות שאני בטוח שאם הן ירצו לצאת איתי כל אחת מהן אשמח מאד אם תיהיה אשתי(ביטוי לאי ההבנה כיצד מסננים)....]

ושוב תודה רבה לרב!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

אינני יודע מניין שמעת שעד שהאדם אינו שלם עם עצמו הוא אינו יכול להתחתן. רוב בני האדם שאני מכיר, כולל החכמים שבהם, אינם שלמים עם עצמם אלא נאבקים עם עצמם מדי פעם, מתלבטים, וגם משנים ומתקנים את דרכם. להיות שלם עם עצמך במובן של הכרעה ברורה על כל נושא- זוהי פיקציה. להיות שלם עם עצמך במובן של קבלה אמיתית של אשיותך, והבנה שרק בה ד´ מבקש שתעבוד אותו, זוהי מעלה, שלאחריה ניתן להתמודד עם דמויות אחרות שגם הן בעלות חסרונות ויתרונות כמו שבך יש מעלות ומורדות.

אתה מסרטט קוי אישיות עדינים ונעימים, של אדם מתחשב ורגיש.

´להיות גבר´ אינה נוסחה שירדה בהר סיני. אנו מצווים כגברים במצוות ד´, אך לאחר שאדם מחוייב לכך הוא אינו מחוייב לפתח אופי אגרסיבי או אפילו אסרטיבי. בהחלט לגטימי שיהיו אנשים בעם ישראל שהם ביישנים יותר מן הממוצע, עדינים ואינם מומחים בהחלפת גלגלי מכוניות. אין בכך פגם, ויש נשים רבות שמעדיפות גבר שיש בו עומק וחכמה ופחות שכלול טכני. שמח בחלקך, ועבוד איתו את ד´.

אין צורך לפסול בנות. תכיר נשים לשם נישואין, ובחן אותן במידות ובחן, כפי שהן תבחנה אותך. מי שתמצא חן בעיניך ותהיה בעלת יראת שמים, תוכל להתחתן איתה, גם אם היא הראשונה, ויש בזה גם מעלה להמנע מאין סוף הכרויות וכד´.

בהצלחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן