לצחצח שינים בתענית יז בתמוז

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/17 08:27 טז בתמוז התשעז

שאלה

אני חייבת אבל ממש חייבת לצחצח שיניים כל בוקר האם מותר לצחצח שיניים ביז בתמוז שזה תענית?

תשובה

ב"ה

שלום.

כמובן שיש להקל למי שיש לו צורך גדול כגון ריח רע מהפה וכדומה שמותר לצחצח שיניים בתענית יז בתמוז וכן תענית אסתר וכן צום גדליה (למעט תענית ט באב ויוה"פ שאסור).וכן מותר לשטוף את הפה במים רק צריך להזהר מאוד שלא יבלע בטעות מים.

ואם אין סיבה מיוחדת אז אסור לשטוף את הפה במים בתענית יז בתמוז.

בברכה,

עוזיאל אליהו,