ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 17/02/08 22:45 יא באדר א'

שאלה

כבוד הרב רציתי לדעת מהי החשיבות של מידת הנתינה והחסד, ההתנדבות? עד כמה מצווה זו חשובה. ועד כמה אדם צריך לתת מעצמו.. ומתי הוא צריך לדעת להפסיק ולהתיחס קצת לעצמו.?

תשובה

שלום רב,
זו מצווה חשובה עד למאוד, וכל חיינו מוקדשים למען הכלל, עם זאת יש מקום גם לביטוי האישי, אולם, זה לא יכול להיות המרכז של חיינו, צריך בעיקר לתת, ומידי פעם גם לקבל , על מנת שיהיה לנו כוח לתת יותר.
אולם, יש תקופות בבניה האישית שיש בעיקר לקבל ומעט לתת כדי שלא תשתכח תורת נתינה.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה