ללא נושא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/10/07 21:10 ח בחשון התשסח

שאלה

בס"ד שבוע טוב..

שלום!

כבוד הרב יש ל שאלה..

אממ תודה על העזרה..

רק צדיקים מאוד עולים לגן עדן ?!

ואם אני אחת ששומרת שבת שמה חצאיות כשאני יוצאת מהבית מנסה להתפלל כל יום אבל אני חוששת מלהיות בגהנום ..

ופרי חדד מת אני מתגעגעת אליו (חבר קרוב שנהרג בתאונה)..!!

אני חושבת שלא טוב לו שמה למעלה ..

אמרו לי הוא היה שומר קצת שבת . אבל אותה שבת שהוא מת הוא היה בנתיבות הוא רצה לחזור למושב שלו זימרת אז בקש שיחה מחברים להתקשר לחבר שלו שיקח אותו הם נסעו ברכב פרי הפריע לנהג הנהג איבד שליטה והתהפך כתוצאה מכך פרי חטף מכה מהמוט הילוכים ומת אאחרי כמה דקות ובדקות שהיה חיי הוא דיבר

אאאאאאאאאממאללהה !!

מה שימו אותו בגהנום ?!

ואחרי שאני ואתה וכולם מתים אנחנו נראה אותו ?!

זה כתוב איפה שהוא?

מה קורה לבנאדם אחרי המות ? יש דבר כזה גילגול נשמות ?! זה כתוב איפה שהוא.. ?

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אחת המשימות הרוחניות העומדות בפנייך היא להשתחרר מהפחד.
אי אפשר להיות מחובר לריבונו של עולם ולקיים "ואהבת את ד' אלוהיך" כאשר פוחדים כפי שאתה פוחדת.

הקב"ה לימד אותנו בתורה שבעל פה שכל ישראל יש להם חלק הבא. יש כאלה שחלקם גדול, יש כאלה שקטן יותר, אולם כולם שותפים בעולם הבא.
אנחנו לא יודעים מה קורה למעלה. אנחנו לא יודעים כיצד הקב"ה שופט, ומה המשקל של העובדה שהוא לא שמר שבת מול העובדה שהוא היה אדם טוב. פשוט לא יודעים. מה שאנו עושים הוא להתפלל, ללמוד תורה ולתת צדקה לעילוי נשמתו, ולקוות כי לאחר שתזוכך היא תהיה עם כל ישראל בעולם הבא.

מה יהיה אתנו אחרי המוות ? אנחנו לא יודעים. הכי טוב הוא לחשוב מה יהיה אתנו בחיים !!

כל טוב