ללא נושא

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 07/04/08 22:43 ב בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב,

יצא לי לפגוש בזמן האחרון הרבה יהודים דתיים שומרי מצוות, שטוענים שהם לא מאמינים בהשגחה פרטית. הם שומרים תורה ומצוות בגלל שזאת דרך חיים שלדעתם מאוד מוסרית ויש בה המון חכמה. הם מאמינים שאלוקים ברא את העולם, ואפילו נתן את התורה, אבל בספק אם הוא עדיין קשור אליו ומשגיח עליו. הם לא רפורמים, והם מקיימים את כל מצוות התושב"ע, ונראים דתיים לכל דבר. האם יש מקום לדעה כזאת ביהדות? אולי זאת בעצם צורה להסתכל על הבחירה החופשית- שכרגע יש לנו בחירה חופשית מוחלטת ולהקב"ה אין שום השפעה עלינו?

אני לא מחפשת שתתן לי תשובה לשאלות אלא יותר מקורות שאני יכולה לפתוח בהם וללמוד על הנושא. איזה ספרים מדברים על זה?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני לא מבין כל כך טוב את האמונה שהם מייצגים.
אנו מתקרבים לחג הפסח. כל חגי הזיכרון שלנו מציינים את העובדה שהקב"ה התערב בעולם.
בראש עשרת הדיברות מופיע עיקרון זה (מי שהדגיש את זה מאוד הוא רבי יהודה הלוי בספר הכוזרי).
כיצד אפוא ניתן לטעון לאמונה בדרכה של היהדות ולהשמיט את מה שנמצא בכותרת שלה.

איני מבין איזה ספרים צריך יותר מאשר מערכת החגים שלנו, המלמדת על האמונה העמוקה בהתערבות ד' במציאות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן