כתמים בתנור

חדשות כיפה רבני כושרות 20/11/17 16:12 ב בכסלו התשעח

שאלה

שלום

אני רוצה להכשיר טוסטר אובן שלא היה בשימוש בחצי שנה האחרונה.שיהיה רק כחלבי.בעבר השתמשתי בו לבשרי ויש עליו כתמי ליכלוך רבים.אם יש אפשרות אני מעדיפה לא להשתמש בחומרים חזקים כגון מסיר שומנים

תשובה

שלום וברכה

אם יש עליו כתמים שומניים אין ברירה אלא לנקותם ורק לאחר מכן להפעיל את הטוסטר על חום גבוה כחצי שעה.

יש להעיר שאשכנזים נהגו שלא להעביר כלים מבשרי לחלבי, גם לא על ידי הגעלה. גם לדעת האשכנזים ניתן להפוך את הטוסטר לפרווה.