כשרות מזון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/11/08 15:18 ט בחשון התשסט

שאלה

לרב שלום

האם מותר לסמוך על כשרות מזון של הרבנות באר שבע והרבנות תל אביב יפו?

אני מתייחסת למזון חלבי וצמחוני ובפרט לנושא הירקות והעלים שכן לא כל מסעדה כשרה משתמשת בעלים שגודלו בשיטת גוש קטיף והדבר מעורר בי ספקות בכל פעם מחדש ואיני יודעת אם מותר לי לאכול באותו מקום או לא

תודה ושבת שלום

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין להתיחס לשמות של רבנויות באופן כללי. צריך לברר כל מקום עם ומה הכשרות שלו, אם במסעדה אין ירקות הנקיים מחרקים אין לאכול שם. כמו כן יש לבדוק מהיכן הגבינות והאם אין שם בישולי גויים.
לסיכום אי אפשר לדבר על רבנות אלא על מסעדה, כאשר את רוצה לאכול שם את צריכה לדבר עם המשגיח ולברר אצלו מהי רמת הכשרות באותו המקום.

יאכלו ענוים וישבעו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון