כשלון בטסטים וחילול שם אלוהים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/04/17 11:06 כז בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

כבר שלוש שנים שאני מנסה להוציא רישון נהיגה אפילו ניגשתי כבר פעמיים לתיאוריה ובכל פעם אני נכשל למרות שאני נוהג מצויין

בכל פעם לפני הטסט אני מתפלל לאלוהים שיעביר אותי ובכל פעם שאני נכשל אני מקלל אותו כאילו אין מחר.

אני מרגיש שעושים לי בכוונה ובלי הרישיון אין לי משמעות לחיי . הדבר חוסם לי את כל האופציות הקיימות .

מה לעשות פשוט לוותר ?

לנסות אולי להתפייס עם אלוהים ?

בעקבות הטסטים הפסקתי לשמור כשרות , אפילו בפסח לא שמרתי חמץ אני מרגיש שאין טעם

תשובה

בס"ד

שלום רב,

עם אלוקים לא עושים ´עסקים´ = אני ´אמכור´ לך תפילה ואתה תתן לי בתמורה הצלחה...

זו הייתה דרכם של עובדי האלילים מהם התורה הרחיקה אותנו: בלעם חושב שאם הוא יקריב לאלוקים קרבנות רבים אלוקים ישמע לרצונו.

תחשוב בעצמך, אחרי כישלון בטסט אתה מקלל את אלוקים, אז מה שוות התפילות שלך לפני הטסט?

כך גם ההחלטה שלך לא לשמור כשרות וכו´

אתה מתנהג כמו ילד קטן שכועס על אמא שלו ומחליט שהוא לא ילך יותר לבית ספר, כך יעניש את אמא שלו. בסופו של דבר הוא פוגע בעצמו.

אדם מאמין, מבין שאלוקים נמצא בשבילו דווקא בשעות הקשות, כדי לסייע בשעת מצוקה.

כשנכשלים ומרגישים עצובים ומדוכאים, אפשר להתפלל לאלוקים, להתמלא באמונה שהכל לטובה ולהתחזק לקראת ההזדמנות הבאה. מתוך אמונה מתחזקים ומתגברים על תחושת כישלון ואכזבה, מתמלאים כוח להמשיך להצליח ולא ליפול לתהומות הכעס והיאוש.

באשר לכישלון בטסטים, אני במקומך הייתי מנסה להבין מדוע אני נכשל.

כדאי לך להתייעץ עם המורה שלך לנהיגה ולשאול אותו מה אתה צריך לשנות ולשפר כדי להצליח בטסט.

אתה טוען שאתה מוכן לטסט ונוהג טוב, אולי אתה מתוח ונרגש מדי?

אולי תקח תכשיר הרגעה לפני הטסט?

מברך אותך בכל ליבי הצלחה בטסט.