כלב נחייה במקווה

חדשות כיפה משיבת נפש - רבניות בית הלל 21/08/17 20:05 כט באב התשעז

שאלה

שלום רב,

רציתי לדעת האם ניתן להיעזר בכלב נחייה במקווה.

תודה!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

התשובה ניתנה על ידי הרבנית יעל שמעוני במסגרת מיזם "משיבת נפש – רבניות בית הלל".

שלום רב,

אין שום מניעה להיעזר בכלב נחייה במקווה, וחשוב מאוד שכל המקוואות יהיו נגישים!

למרות זאת אני מודעת לכך שעשויות להיות בעיות והתנגדויות. לכן אני ממליצה לך להתקשר מראש ולדבר עם הבלנית האחראית לפני הטבילה.

אם את נתקלת בבעיה – את מוזמנת לחזור אלינו ונוכל לסייע למצוא את המקווה הקרוב ביותר למקום מגורייך בו תתקבלי בשמחה.

שאלתך היא הזדמנות לשוב ולעורר את הציבור לחשיבות הרבה של הנגשת מקוואות. יש הרבה פתרונות שניתן להציע ולפתח. אני מצרפת את המאמר של הרבנית ד"ר מיכל טיקוצינסקי על הנגשה של מקוואות https://www.idi.org.il/media/5071/living_water_book.pdf

בתקווה ותפילה להמשך מאמץ ותיקון ציבורי בכל נושא הנגישות

יעל שמעוני

הרבנית יעל מנהלת את מיזם "משיבת נפש- נשות תורה עונות כהלכה", עמיתה במכון למנהיגות הלכתית ע”ש סוזי ברדפילד במדרשת לינדנבאום ומלמדת בתיכון פלך ירושלים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן