כיבוד הורים לאומת כיבוד רבנים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/09/17 20:13 ד בתשרי התשעח

שאלה

האם כיבד רבנים מעל כיבוד הורים?

אם אבא ואמא הם אלו שנותנים עולם הזה לילד, הלא רב שמלמד ילד למצוות במשך עשר שנים (והופך להיות המרא דאתרא של הבחור) ונותן לו עולם הבא - הוא בעצם האבא הרוחנית של הבחור ולכן בסדר עדיפות של כיבוד - כיבוד רב בא לפני כיבוד הורה?

ככה לפחות מלמדים בישיבות החרדיות ואין לי הכלים לסתור את ההוכחות שמביאים לי להוכיח שכבוד הרב מעל כבוד ההורה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מה שכתבת זה נכון ומופיע בתלמוד ובספרי ההלכה, שרבו מביאו לחיי עולם הבא ואביו מביאו לחיי עולם הזה. הדין הוא בקדימות שיש לטפל תחילה באבדת רבו, אבל אין כאן דיון על ערך או מעלה, אלא כל אחד במעמד אחר, אבל להקדים באבדה יש להקדים את רבו על פני אבדת אביו.

שנה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ