י"ז בתמוז

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 13/07/17 13:26 יט בתמוז התשעז

שאלה

שלום וברכה

רציתי לשאול מהם הדינים של שמיעת מוזיקה בימי בין המיצרים? האם מותר לשמוע מוזיקה אבל משקיטים את העוצמה?

והאם מותר בימי בין המיצרים להתחיל ללמוד לנגן בכלי נגינה?

השאלה היא מי"ז בתמוז עד תשעה באב.

בברכה

יאיר לנדאו

תשובה

שלום וברכה,

מעיקר הדין טוב וראוי, להימנע מלשמוע שירים בכלי זמר בימי בן המצרים, בין בהופעה חיה ובין דרך מכשירים חשמליים השונים.

כי בוודאי היה ראוי היה לנו שנתאבל כל השנה על חורבן בית המקדש, ולפחות בימי בין המצרים בימים שתיקנו לנו חז"ל.

יש מספר קולות בדבר, שבעת הצורך אפשר להקל בהן, מי"ז בתמוז ועד ר"ח אב:

א. שמיעת שירים שאין בהם שמחה מיוחדת, או שירים עצובים, דרך מכשירים חשמליים, ולא לשומעם בקול רם.

ב. בסעודות מצווה כברית מילה פדיון הבן וכדו'

ג. לשיר בפה מותר, בכל ימי בן המצרים בשבתות ובסעודות מצווה.

ד. לשיר בפה שלא בזמן מצווה, מעיקר הדין מותר, אך ראוי להימנע בשירה בפה, אם זה מביא אותו לשמחה יתירה.

- לגבי להתחיל ללמוד לנגן בכלי נגינה בימי המצרים: לכתחילה ראוי לא להתחיל ללמוד בימי בן המצרים, ורק במקום צורך גדול, יהיה מותר ללמוד.

ובכל אופן לא להתאמן, שלא בזמן השיעור ולא ללמוד בתשעת הימים.

נזכור תמיד שכל המתאבל על חורבן ירושלים, זוכה לראות בבניינה, שנזכה בקרוב...

ברכה והצלחה