יצירה של בינה מלאכותית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/17 17:41 ד בכסלו התשעח

שאלה

האם ביהדות מותרת יצירה של בינה מלאכותית כללית שלא ניתן להבדיל בינה לבין בינת אדם ונמצאת ברמת בינת אדם או אפילו נעלת ממנה? מהי דעת הזרמים השונים?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

נושא מגבלות המחקר ביהדות נידון הרבה בשנים האחרונות, בעיקר סביב המחקר הגנטי, ונכתבו על כך דברים הרבה.

באופן עקרוני, המקובל על רוב הכותבים היא העמדה שנקודת המוצא היא שאין מגבלות על המחקר, כי ריבונו של עולם יצר את האדם בצלם אלוקים, ובסוף פרשת הבריאה כתוב ״אשר ברא אלוקים לעשות״, לאמור: לעשות.

על כן, מחקר בדרך כלל מותר, אלא אם כן ניתן להצביע בצורה חד משמעית על הנזק שזה גורם.

בד בבד, התפישה האמונית המקובלת היא שהנתונים שכתבת בשאלה - אינם אפשריים, ולעולם לא תיווצר בינה מלאכותית ברמה שאתה מדבר עליה. לא זו בלבד, אלא שהבינה היא רק חלק ממהות האדם, ויש עוד היבטים רבים אחרים של האנושיות.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן