יין לקידוש שריעו רע או מגולה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/03/17 10:42 כד באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

כתוב ב´ש""ע, סימן רע´´ב - על איזה יין מקדשים, א:""אין מקדשים על יין שריחו רע, או יין מגולה, ואפילו בזמן הזה שאין אנו מקפידים שלא לשתות יין מגולה, שהרי אין נחשים מצויים בינינו, מכל מקום לענין קידוש אין לקדש על יין מגולה. ולכתחלה יש להזהר בזה אף ביין שהיה מגולה שעה מועטת. ומיהו בדיעבד אין לפסול כי אם בנמר ריחו וטעמו, או שעבר עליו לילה אחד. ואין חילוק בין קידוש להבדלה. ""

להלן שאלתי.

מה הכוונה ""ומיהו בדיעבד אין לפסול כי אם בנמר ריחו וטעמו, או שעבר עליו לילה אחד""? מה זה המילה בנמר?

האם הכוונה שאין לפסול בדיעבד אם קידש עם יין שיש לו ריח רע? (ואם כן עדיין מה המשמעות של נמר)

ואם עבר עליו יותר מלילה אחד אסור לקדש גם בדיעבד?

תודה,

אבי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

"נמר" זה החליף. מלשון המרה.

נראה שכוונתו שאין לפסול בדיעבד שהיה מגולה לזמן מה, אבל לא ללילה שלם.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן