יום הלידה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/01/18 10:10 כט בטבת התשעח

שאלה

בס"ד

שלום וברכה כבוד הרב,

ברצוני לדעת את יום הלידה שלי (זה מעניין אותי וחשוב לי), אך אין באפשרותי להבין/לדעת, אני נולדתי ביום שישי כאשר זמן השקיעה בחולון(תל אביב) היה (באותו תאריך שנולדתי), בשעה 16:52 (זמן שקיעה), ובטופס לידתי רשום ששעת הלידה שלי הוא בשעה 16:55(ביום שישי), אם כך, באיזה יום נולדתי? אני כ"כ אשמח לתשובה, תודה רבה, תבורך! :)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום וברכה

נולדת בין השמשות. זמן זה של בין השמשות הוא זמן חשוב ומיוחד שהוא יש בו מימות החול ויש בו מקדושת השבת.עיין בפרקי אבות פרק ה משנה ו. לכן לעניין תאריך הלידה כל זמן שלא התחיל יום שבת א"כ תאריך הלידה הוא של יום שישי ולא שבת.

אמנם לעניין הברית שעשו לך זה כנראה היה רק ביום א בגלל הספק בברית.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה ןהארץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן