טרף

חדשות כיפה רבני כושרות 21/01/18 09:51 ה בשבט התשעח

שאלה

יש לנו טוסטר בבית שאנחנו שמים עליו נייר אפייה ומכינים בו טוסט עם גבינה צהובה. אח שלי הקטן רצה לחמם שניצל בשרי שאמא שחי הכינה אז הוא החליף נייר אפייה ושם את השניצל בפנים ואחר כך זרק את הנייר שהיה מלוכלך בשניצל.רציתי לדעת אם הטוסטר טרף ונצטרך לזרוק אותו או אם יש מושהו לעשות בעניין הזה?תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם אתם מקפידים להשתמש רק עם נייר אפיה, וממילא הטוסטר נקי:

אם ב24 השעות שקדמו לחימום השניצל לא השתמשו בטוסטר לחלבי (או שלפחות לא זוכרים שעשו זאת) - יש לחמם את הטוסטר לחום הגבוה ביותר שלו ודי בכך.

אם בזמן זה כן חיממו בטוסטר חלבי - מעיקר הדין אין דרך להכשיר את הטוסטר. במידה ומדובר בקושי כלכלי גדול - יש לפנות למורה הוראה שמכיר אתכם.