טיפות אהבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/02/18 14:00 ג באדר התשעח

שאלה

הרב שלום רב קודם כל אני רוצה להודות לך ולאחר שאתם עושים עבודת קודש אתם מסירים אנשים מהספק שלהם שזו מתנה אדירה קוראים לי רועי אני בן 17 אני מתחזק אוהב תורה ומאמין בזמן האחרון הבנתי שאמונה זה כל חיי אבל הרב יש לי חברה וקשה לי להיפרד ממנה ולהתחתן זה עוד מוקדם לגיל שלי עכשיו הבעיה היא שכל פעם שאני איתה ומצחיק אותה סליחה על הביטוי האיבר שלי מתחיל לעמוד ויוצא טיפות אהבה(טיפה או שתיים של זרע בלי כוונה) לא חשבתי בכלל על דברים לא צנועים וכדומה ומחשבות טמאות סתם פשוט יושבים ומדברים ויותר לי טיפות אהבה הרב האם זה זרע לבטלה או שזה גדר אנוס תודה מראש אני מודה לך ממש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

זה לא בגדר אנוס.

אתה יכול למנוע זאת כשתתנהג בדרך שלא תביא אותך לגירוי יצרים כל כך חזק.

אדם צריך להמנע ממצבים שמביאים אותו לקישוי האיבר, לא ישן אדם על ערפו ופניו למעלה, שמא יבוא לידי קישוי (שו"ע אה"ע כג, ג) וכן הורו חכמים (ב"מ צא, א; שו"ע אה"ע כג, ג): "לא יסתכל בבהמה וחיה ועוף בשעה שמזדקקין זכר לנקבה..."

עיין http://ph.yhb.org.il/14-04-05/