טבילה לאחר גיל הפוריות

חדשות כיפה משיבת נפש - רבניות בית הלל 18/08/17 12:07 כו באב התשעז

שאלה

האם אישה לאחר גיל הפוריות שלא מקבלת מחזור מזה מספר שנים אמורה לטבול אם גילתה דימום ?

תשובה

התשובה ניתנה על ידי הרבנית רחלי פרנקל במסגרת מיזם "משיבת נפש- רבניות בית הלל"

שלום וברכה,

גם אחרי גיל הפוריות, אשה שאינה מקבלת מחזור, המכונה בהלכה "מסולקת דמים"

עשויה לראות דם מסיבות הורמונליות, מתוך הרחם, ולהתחייב בנסיבות מסוימות בטהרה כנידה.

זאת להבדיל מדם המגיע ממקומות שהם מחוץ לרחם כמו הנרתיק או צוואר הרחם,

או מדם הנגרם בגלל טראומה לגוף – פצע, יובש, בדיקה רפואית וכדו' הנקרא "דם מכה" ואינו אוסר.

גם התנאים המסויימים במקרה זה משפיעים על ההלכה:

האם היתה הרגשה הלכתית? מה כמות הדימום? על מה נראו הכתמים? וכדו'

בתמצית: דיני נידה עדיין רלוונטיים בגיל מבוגר אחרי "סילוק דמים".

הפסק במקרה הספציפי שלך כפוף לפרטים רבים. ולכן אם אינך בטוחה מה מצבך את יכולה להיוועץ לגביהם ברב או יועצת הלכה.

להתייעצות את יכולה גם לפנות אלנו שוב דרך האתר ונשמח לסייע.

בברכה,

רחלי

רחלי שפרכר פרנקל היא יועצת הלכה ומלמדת בנשמת, וראש תוכנית ההלכה במתן.