חתונה ביום שישי לאחר חצות בימי ספירת העומר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/03/18 16:45 ט בניסן התשעח

שאלה

כב' הרב, שלום רב ואחדשה"ט!

כשם שיש הנוהגים להקל במנהגי האבלות בימי ספירת העומר ביום שישי אחר הצהרים (או בעצם מחמירים במצוות כבוד שבת) ומתגלחים בשעה זאת, וכן ביום העצמאות וביום ירושלים (לאלה אשר ממשיכים את מנהגי האבלות לאחר ל"ג בעומר) וכן בשעות הללו אין מספידים את המת מחמת איסור האבלות, האם בני זוג רשאים להתחתן ביום ביום שישי אחר הצהריים בימי ספירת העומר ו/או ביום העצמאות?

בכבוד רב ובברכת המצווה,

דויד

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

הסברא אומרת שלא.

המקילים מקילים למען כבוד השבת.

אולם אין לכך קשר לגבי חתונה, שהיא למעשה הגזירה העיקרית של ימי ספירת העומר.

כל טוב ושמחה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן