חרק בתנור

חדשות כיפה רבני כושרות 19/10/17 22:54 כט בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב,

אפיתי פשטידה, וכשפתחתי את התנור להוציא אותה ראיתי חרק מעופף בתנור (באותו רגע בדיוק הוא צנח אל רצפת התנור ומת.) שכנראה נקלע לתוכו לפני האפייה.

מה דינו של התנור (ושל הפשטידה?)

בתודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

למעשה אנו נוהגים לנקל כפוסקים הסוברים שטעמם של כל החרקים נחשב לפגום, ומשום כך הוא אינו אוסר לא את המאכל ולא את התנור.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן