חובת בעל השמחה לנותני שירות: הזמנת מנות עבור התזמורת והצלמים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/06/17 10:43 יט בסיון התשעז

שאלה

שלום!

רציתי לשאול לדעת הרב בנושא חובת בעל השמחה כלפי נותני השירות. אנו עורכים חתונה בקרוב מאד בע"ה, ורציתי לדעת האם אני מחוייב להזמין מנות עבור נגני התזמורת והצלמים. התחושה שלי היא שיהיה נכון לעשות זאת, למרות המחיר הגבוה ולמרות העובדה שהם מקבלים שכר על שירותם. אבל רציתי לדעת אם יש כאן עמדה הלכתית ברורה לכאן או לכאן.

לצורך העניין נניח שלא התחייבתי על כך כשהזמנתי את התזמורת / צלמים.

בתודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שלא מדובר על פועלים שלך אלא על שכירות קבלנית של עובדים - הדבר תלוי בסיכום ביניכם.

בשל העובדה שמקובל שכך כולם נוהגים - נותני השרותים האלה יטענו, וכנראה בצדק, שזה חלק מההסכם והחוזה ביניכם, כי זה מנהג המדינה.

על כן, רק אם במפורש סוכם שלא - פטורים, אך אם לא - נראה שאכן חייבים גם מבחינה הלכתית.

וזה כמובן גם חכם לנהוג כך.

כל טוב ובשמחה גדולה