חבר וחברה לצורך חתונה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/05/18 16:36 יג בסיון התשעח

שאלה

היי, אני מסיימת עכשיו את השביעית וחבר שלי מסיים שמינית..

יש הרבה שטוענים נגד קשר בין בנים לבנות בגיל הזה, ורציתי לשמוע דעה אחת סופית וכנה.

אנחנו שומרים על ייחוד ושמירת נגיעה, ממקום דתי ואידיאולוגי מאוד חזר ויודעים שבעזרת ה' נשמור על זה עד החתונה בלי ספקות!

שנינו יודעים שהקשר הזה הולך לחתונה ומדברים על זה המון, אנחנו רוצים להתחתן עוד שנתיים-שלוש כשאסיים את השירות שלי והוא את הלימודים בישיבה.

רציתי לשאול האם יש בכך פסול? אני באמת מרגישה שהקשר הזה כ"כ עמוק, אנחנו מדברים על אמונה, ומידות.. מחזקים אחד את השנייה. בחיים לא יהיה לי קשר כזה עם חברות ואני מרגישה שהוא כ"כ טוב. מודה לה' ששלח לי אותו ובאמת מרגישה שזה קשר בריא טוב ומחזק, שהולך לחתונה והקמת בית בישראל, אציין גם שאנחנו ממתנים את הפגישות שלנו לפעם בחודש בערך, וגם אז רק יושבים בבית קפה, או מטיילים בפארק ומדברים. אנחנו באמת לא צריכים את המגע, באמת רוצה לדעת, האם קשר כזה טהור שהולך לחתונה, יש בו פסול?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

לשאלה כל כך רגישה ומורכבת, אני לא יכול לתת תשובה כללית באתר שו"ת.

בנושא כזה צריך לדון באופן אישי, מתוך הקשבה ורגישות רבה לכל מרכיבי הקשר וההשלכות שלו.

אתם צריכים לשאול רב בתוך פגישה אישית. הכי נכון לשוחח עם רב שמכיר אתכם.

או רב שיוכל להתרשם ממך וממנו. יבין לעומק את הדרך שאתם הולכים בה ואז יברך על הקשר או ימליץ להפסיק אותו.