זיכוי הרבים במצוות צדקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 13/06/17 10:40 יט בסיון התשעז

שאלה

שלום הרב,

אני משתדל ב"ה לתת צדקה כל יום בשחרית.

האם יש מעלה שאתן לחבריי מטבע שיתנו גם הם צדקה? (ובכך אעורר אותם לעניין שיתנו בעצמם)

יש הבדל אם אני שמתי את המטבע בקופה או שהבאתי לחברי שישים את אותו מטבע?

ואוליי חלוקת המטבעות הזו היא הסחת דעת במהלך התפילה שאינה רצויה?

תודה רבה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.

אחלק את תשובתי לשני חלקים:

יש חשיבות גדולה גם לגרום לאחרים לתת צדקה, והגמרא אמרה כי "גדול המעשה (כלומר, זה שגורם לאחרים לעשות) יותר מן העושה.

אולם חשוב שהדבר לא יהפוך להיות טקס חיצוני (הוא ישים את המטבע במקומך), או שיפריע לתפילה וכדו'.

את השינוי אצל אחרים צריך לחולל באמת, ולא בצורה חיצונית.

ראה כמטרה לגרום להם לתת לצדקה משלהם וביוזמתם, ואז תהיה מלאכתך שלמה.

כל טוב ושוב יישר כוח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן