התרת בעל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/17 13:54 ה בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב, היום בזמן שכעסתי עלה לי במחשבה שחלילה אני אומרת לעצמי בלשון שמצריכה התרה שלא ארוץ עם בעלי. (נוהגים לרוץ יחד) רוב הסיכויים שזה היה רק במחשבה אך בגלל הסיכוי הקטן שאולי לא שמתי לב ואמרתי לעצמי בקשתי מבעלי שיתיר לי. עוד לפני שאמרתי לו במה מדובר ושרק רוצה שיבטל לי אמירה מבלי לפרט צחק ואמר שאין לו כח לשטויות ולא מוכן לכלום...ואחכ שבקשתי שיקשיב אמר שהוא מבטל לי אבל במין לעג/צחוק (אני מבינה שכבר לא חוקח ברצינות את הפחדים שלי..). בהתחלה סרב שוב לבטל יותר ובסוף הסכים וביטל ברצינות. האם די בכך ? או שמא בגלל החשש המאוד רחוק עד אפסי שבכלל אמרתע בפה עליי לפנות לרב?

תודה

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שכלל לא מדובר על נדר, שהרי גם לא רצית לנדור, וגם לא אמרת דבר בלשון נדר - את לא צריכה לעשות שום דבר.

וטוב לקשור את עצמכם ביחד בחזרה...

כל טוב