התורה אינה עומדת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/05/18 12:34 ז בסיון התשעח

שאלה

לכבוד הרב שרלו,

השלום והברכה,

תמיד הבנתי שאין התורה עומדת, לא במעמד "מי שברך" שונים, לא בקריאת עשרת הדברות (למקומות הנוהגים לקום ויש שני ספרי תורה, כמו בשבועות) גם לא בהגבהת הספר השני, גם לא בתפילה לשלום המדינה.

אתמול קראו לי תיגר על כך שהוריתי למחזיק את הספר לא לקום בעת קריאת עשרת הדברות ואמירת תפילה לשלום המדינה.

אינני זוכר היכן קראתי את הפסיקה שמי שמחזיק את ספר התורה איננו קם, הרי זה היה לפני עשרות שנים.

מצאתי עכשיו תשובה קצרה מאד מכבודו בנדון (משנת תשס"ט), בה כבודו אומר שאין התורה עומדת. האם יוכל הרב להכוון אותי במציאת המקורות במנהגים או בפוסקים?

בתודה ובברכה

תשובה

שלום וברכה

איני יודע אם יש מקור מפורש לכך.

אולם אין לי ספק שזו ההלכה.

היא המשך של הלכה שכן קיימת, והיא הקובעת שלא. מביאים ספר תורה אל הציבור, אלא את הציבור אל ספר התורה.

ונראה לי כדבר פשוט שהתורה אינה קמה בפני אף אחד (זולת אולי בפני תלמיד חכם, כדברי הגמרא על ״כמה שוטים בני אדם״), אך גם זה לא נהוג.

כל טוב