הרחבות על פשט התורה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 16/03/18 07:40 כט באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני לא יודע איך קוראים לדברים האלו וגם איני זוכר דוגמה כדי להסביר למה אני מתכוון, אז אני מקווה שתבין אותי למרות זאת.

ידוע שמה שנכתב בתורה, נכתב בצמצום. אך ישנם כתבים (מדרשים אולי?) המפרטים בדיוק מה נעשה, ולפעמים משהו קטן שכתוב בתורה הוא בעצם משהו שכלל לא ציפינו לא.

הייתי רוצה לקרוא את אותן הרחבות לפשט התורה, איפה ניתן לקרוא על כך?

תודה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

מאוד הייתי רוצה לדון בשאלתך, אבל למעשה איני מבין אותה עד תום, ועל כן יש צורך לדייק אותה.

הבה נתחיל:

עצם העובדה שבתורה כתובים תחומים מסוימים בקיצור מוזכרת במשנה בחגיגה:

"התר נדרים *פורחין* באויר, ואין להם על מה שיסמכו. הלכות שבת חגיגות והמעילות, הרי הם כהררים התלויין בשערה, שהן מקרא מעט והלכות מרבות,..".

ובכלל, עולם המדרשים מרחיב מאוד את מה שכתוב בתורה.

האם הדברים האלה מסייעים לדייק את שאלתך ?

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן