הפסק בין קידוש לסעודה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 23/03/17 16:40 כה באדר התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב,

בקש""ע, סימן קעח - דיני הפסק בסעודה, ב´ כתוב: ""מותר לעקור ממקומו באמצע הסעודה ולילך למטבח כדי להביא עוד מנה לאכול, וכדומה. וכן הנוהגים להקל לעקור ממקום הסעודה בין הקידוש לסעודה להביא איזה דבר מהמטבח, וכדומה, יש להם על מה שיסמוכו. וכן היושב בסוכה ופוסק באמצע סעודתו להביא איזה דבר מהבית, אין זה חשיב הפסק. ומותר לעשות כן אף לכתחלה.""

להלן שאלתי.

לגבי ""וכן הנוהגים להקל לעקור ממקום הסעודה בין הקידוש לסעודה להביא איזה דבר מהמטבח, וכדומה, יש להם על מה שיסמוכו."". לא ברור לי מדוע יש מחלוקת בכלל בעניין של ללכת למטבח בין הקידוש לסעודה, הרי בכלל מקרה להבנתי זה מותר ללא מחלוקת על מנת ליטול ידיים לפני הסעודה, לא? או שגם בנטילת ידיים יש מחלוקת בזה, ואז השאלה מה אלו שמחמירים מציעים לעשות לגבי ניטלת ידיים בין קידוש לסעודה, האם להביא את הנטלה לשולחן אוכל עצמו?

תודה

תשובה

ברור שאם זה המקום שבו נוטלים, אפשר ללכת ליטול.

כנראה כוונתו למקרה שבו לא הולכים בשביל הנטילה (כי נוטלים במקום יותר קרוב), אלא בשביל להביא משהו לסעודה.