הלכות נישואין וחיי משפחה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 21/03/17 18:39 כג באדר התשעז

שאלה

שלום כבור הרב,

יש לי שתי שאלות הקשורות באותו עניין; אמי חזרה בתשובה עת נולדתי, אך במקורה הגיעה מבית מסורתי והוריי חיו ללא נישואין ולאחר לידתי נפרדו. לאחרונה נאמר לאמי כי על אף שלא היתה נשואה כדת וכדין, מאחר והאישה נקנית בשלושה דרכים היא עדיין צריכה לקבל גט, האם זה נכון?

בנוסף, אבי סירב להעניק לי את שמו, אך ראיתי אותו בהסדרי ראיה בילדותי והוא שילם עלי דמי מזונות על בגרותי. אני יודעת כי מבחינה משפטית המזונות מראים כי יש לו חזקה עלי, אך האם אני עלולה להיות פסולת חיתון עכב כך? אם כן האם ניתן לפתור זאת מבלי שאהיה רשומה על שמו (הוא אינו כשיר להיות הורה ואסור לו ליצור כל קשר איתי, ואני איני מעוניינת בקשר איתו)?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום

הדבר תלוי בכמה פרמטרים, ולכן יש לומר לבית הדין את פרטי המקרה של חייה הראשונים, וביה"ד יכריע אם צריכה גט לחומרא.

שני הסעיפים שכתבת אינם נוגעים אלייך, ואינך פסולת חיתון. אלא אם יש עוד נתונים שלא כתבת.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן